Training effectief leiderschap

Waarom een training effectief leiderschap?

Als leidinggevende bevindt u zich in een aquarium. Het is goed om u bewust te zijn van het feit, dat elk woord dat u zegt, elke keuze die u maakt en elk zichtbaar gedrag wat u vertoont, een boodschap in zich draagt welke kan worden opgepikt en uitgeplozen door het instinct van uw medewerkers.

"Zowel elk van deze hint als de reactie kunnen volledig onzichtbaar blijven voor de oppervlakkige observeerder, maar kunnen vergaande gevolgen hebben.” uit: 'Gezag', Max Wildschut

Het is goed om eens kritisch te kijken naar uw vertrouwde patronen en drijfveren, uw communicatie, houding en uitstraling en het effect dat u heeft op uw medewerkers. Dit alles met als doel het team zo effectief mogelijk te laten werken en te presteren. Wat voor leidinggevende bent u? En wat voor leidinggevende zou u graag willen zijn? Heeft u toegevoegde waarde voor het team? Stelt u het belang van het team boven uw eigen belang? Hoe past u dit alles toe op een manier die ook voor u verantwoord en haalbaar is?

effectief leidinggeven 1 klein website
PDF

Download folder Effectief leiderschap

Download 

Wat behandelt een training effectief leiderschap?

Binnen een zeer praktische training op het gebied van effectief leiderschap kunnen verschillende leiderschapsaspecten worden behandeld. De training wordt volledig afgestemd op uw wensen en behoeftes.
De training kan bijvoorbeeld aandacht besteden aan:

•   Leiderschapsstijlen.

•   Gesprekstechnieken.

•   Situationeel leidinggeven.

•   Het creëren van draagvlak.

•   Omgaan met lastige situaties.

•   Omgaan met weerstand.

•   Verandermanagement.

•   Uitstraling.

•   Persoonlijk leiderschap.

•   Het stellen van reële doelen.

•   Het vinden van uw specialiteit en drijfveren.

Een combinatie van meerdere onderwerpen is uiteraard ook mogelijk. Uiteindelijk leidt dit tot een persoonlijke, praktijk- en resultaatgerichte training. De trainers van Reframe helpen daarbij met het ontwikkelen van alle competenties die nodig zijn om effectief leiding te geven aan uw team.

chess-2727443_960_720

Hoe wordt de training ontwikkeld?

Iedere leidinggevende heeft zijn of haar eigen doelen en een eigen stijl van communiceren. Het voortraject van een training “Effectief leiderschap” is daardoor minstens zo belangrijk als de training zelf. Via een intake gesprek, een online intake voor alle deelnemers en eventueel een Mindsonar (voor meer informatie klik hier) brengen we uw persoonlijke ontwikkelpunten, denkstijlen en leervragen in kaart. De inhoud van de training sluit hierdoor naadloos aan bij uw situatie. Het aantal dagdelen van de training wordt bepaald door de specifieke doelen die u heeft voor de training. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen.

Het niveau voor deze training is minimaal hbo-niveau, zodat de deelnemer het trainingsniveau goed kan volgen.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Effectief leiderschap voor overheid en semi-overheid.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en coaching voor zowel overheid als semi-overheid zoals de zorg (ziekenhuizen, verzorgingshuizen, doktersposten en huisartsenpraktijken) uitvaartzorg, gemeenten, politie, brandweer, waterschappen, nutsbedrijven, gerechtsdeurwaarders, woonbedrijven en financiële ondernemingen en in de commerciële sector. Wij verzorgen een training, trainingstraject, coaching of workshop voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op