Overvaltraining

Waarom een overvaltraining?

Bij een plotselinge overval maakt logica plaats voor paniekgevoelens. Dit is een normale reactie, u bent totaal overrompeld. Bij de overvaltrainingen van Reframe ligt de focus op uw eigen gedrag en emoties. Hoe reageert u in een spanningsvolle situatie? En wat kunt u doen om het hoofd koel te houden? Pas als het lukt om de stressreactie te controleren, komt u toe aan de volgende stap: het volgen van de veiligheidsprocedure. Uit onderzoek blijkt dat de emotionele schade na een overal beperkt blijft wanneer er vooraf een overvaltraining is gevolgd. Dat komt doordat u beter weet wat u moet doen in een dergelijke situatie.

Overvaltraining 1 klein website
PDF

Download folder Overval training

Download 

Wat leer ik tijdens een overvaltraining?

Tijdens de overvaltraining maken we u bewust van uw stressreactie en leert u onder hoogspanning controle te houden over uzelf en de situatie. Bovendien besteden we aandacht aan preventieve maatregelen, zwakke punten in de beveiliging en de gevolgen die bepaalde handelingen kunnen hebben.

Reframe hanteert in haar overvaltrainingen het RAAK-principe:

•   Rustig blijven

•   Aanvaarden slachtofferrol

•   Afgeven goederen

•   Kijken en signalement onthouden

De overvaltraining van Reframe bestaat uit simulaties, individuele oefeningen en groepsopdrachten. De opzet is praktisch, persoonlijk en herkenbaar. We vinden het daarbij belangrijk om respect te hebben en te houden voor het acceptabele. Daarom simuleren we geen overval van begin tot eind, maar gaan we oefeningen doen die u leren om te gaan met heftige gevoelens als onmacht, overrompeling en angst.

Hoe wordt de training ingevuld?

Een trainingsgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Zo is er voldoende aandacht voor elke deelnemer. Reframe biedt de overvaltraining in een eendaagse en tweedaagse variant aan. Ook een workshop van 1 dagdeel is mogelijk. Voor meer informatie klik hier.

Aan deze training zijn geen specifieke voorwaarden m.b.t. instroomeisen, vooropleiding en/of opleidingsniveau vereist.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Locaties en incompany

Het is mogelijk de trainingen of workshops incompany / inhouse bij u op de (werk) locatie verzorgd te krijgen, maar andere locaties zijn natuurlijk ook een mogelijkheid.

Subsidies Algemene Veiligheid

Wanneer ondernemers willen investeren in de verbetering van de algemene veiligheid, zowel binnen als buiten, kan deze subsidie aanvragen voor Algemene Veiligheid. Voor een juiste voorlichting over de mogelijkheden voor uw bedrijf raden wij aan een afspraak te maken bij het stadhuis van de gemeente waar uw onderneming in gevestigd is.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Veiligheidsscan

Onze trainers hebben jarenlange ervaring met trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Niet alleen tijdens de training maar ook daarvóór. Wij komen namelijk graag naar uw bedrijf toe voor een veiligheidsscan. We kijken kritisch naar de beveiliging van het pand, de routing van het eventueel aanwezige geld en de wijze waarop het pand geopend en gesloten wordt. Ons doel: het een overvaller zo moeilijk mogelijk maken om u en uw bedrijf schade toe te brengen. Klik hier voor meer informatie over onze adviesmogelijkheden.

overvaltraining

Trainingen voor alle professionals.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor overheid en semi-overheid zoals de zorg, de uitvaartzorg, IND, gemeenten, politie, brandweer, maar ook voor de commerciële sector. Wij verzorgen een training of trainingstraject voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!