Training weerbaarheid voor senioren

Waarom een training weerbaarheid voor senioren?

Veel ouderen voelen zich tegenwoordig onveilig en kwetsbaar in de wereld. Vaak durven ze ’s avonds de deur niet meer uit. Ze vinden pinautomaten maar niets, omdat ze bang zijn bij het pinnen van hun geld of pasje beroofd te worden of misschien zelfs fysiek aangevallen te worden. Ze hebben een prachtig groen park voor hun deur, maar durven er niet te gaan wandelen vanwege de hangjongeren die daar hun residentie hebben. Zo raken ze beperkt in hun dagelijks functioneren en ervaren dus een verminderd gevoel van welzijn. Daarnaast blijkt dat 1 op de 5 ouderen ook te maken krijgt met een poging tot oplichting door bijvoorbeeld een babbeltruc. Om ouderen weerbaar te maken, biedt Reframe de cursus “Weerbaarheid voor senioren” aan.

Wat leer ik tijdens een training weerbaarheid voor senioren?

De training “Weerbaarheid voor senioren” is bedoeld voor ouderen die vaardigheden en inzicht willen verkrijgen in het hanteren van lastige, spannende en onveilige situaties. De training heeft een praktijkgerichte, doelgerichte en afwisselende opzet.

Samen met de ervaren trainers van Reframe gaat u aan de slag met individuele oefeningen, groepsopdrachten, praktijksimulaties en scenario’s uit de dagelijkse praktijk. Daarnaast zit de training boordevol met tips ter preventie van babbeltrucs, diefstal en ongevallen.

Na afloop van de training zijn de senioren in staat om onveilige situaties te herkennen en hier op een veilige en verantwoorde manier naar om te gaan. Daarnaast leren de senioren hoe zij om kunnen gaan met gevoelens van angst, spanning of boosheid en leren zij waar hun kwaliteiten en mogelijkheden liggen.

Hoe ziet zo'n training eruit?

De training “Weerbaarheid voor senioren” wordt helemaal afgestemd op de persoonlijke ontwikkelpunten en de behoeften die er zijn. De cursus omvat normaal gesproken 3 bijeenkomsten van 2,5 uur (in de ochtend of middag), maar een ééndaagse training, workshop of lezing behoort ook tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen.

De groepsgrootte voor de training “Weerbaarheid voor senioren” is 12−16 deelnemers, zodat we iedere deelnemer persoonlijke aandacht kunnen bieden.

Aan deze training zijn geen specifieke voorwaarden m.b.t. instroomeisen, vooropleiding en/of opleidingsniveau vereist.

De training “Weerbaarheid voor senioren” wordt via gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en ouderenwerk gecoördineerd en aangeboden, zodat ouderen de cursus gratis kunnen volgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Agressief gedrag en veiligheid overheid en semi-overheid.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor de zorg (zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen, doktersposten en huisartsenpraktijken) maar ook voor semi-overheidsdiensten zoals de uitvaartzorg, de overheid (IND, gemeenten, politie, brandweer) waterschappen, nutsbedrijven, gerechtsdeurwaarders, woonbedrijven en financiële ondernemingen. Wij verzorgen een training of trainingstraject voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Advies

Onze trainers hebben jarenlange ervaring met trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Niet alleen tijdens de training maar ook daarvóór. Wij komen namelijk graag naar uw bedrijf toe voor veiligheidsadvies. Zo kunt u de trainingen bijvoorbeeld combineren met advies over uw agressiebeleid, beveiliging of agressie opvang team. Klik hier voor meer informatie over onze adviesmogelijkheden.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.