Training ' omgaan met lastig en agressief gedrag '

Omgaan met lastig en agressief gedrag

Waarschijnlijk zijn uw werkzaamheden niet primair gericht op het aanpakken of tegengaan van agressie of geweld. Toch kunt u te maken krijgen met lastig en /of agressief gedrag. Een werkdag die rustig en aangenaam begint, kan plotseling omslaan naar agressie. Als een situatie uit de hand dreigt te lopen, dient u het hoofd koel te houden. Maar juist als u onder spanning staat, kan dat een pittige opgave zijn. Bij de agressietraining “omgaan met lastig en agressief gedrag” leert u rustig te blijven, de situatie in te schatten en op gepaste en professionele wijze om te gaan met emotioneel en agressief gedrag.

Reframe Omgaan met lastig en agressief gedrag blad 1
PDF

Download folder 'Omgaan met lastig en agressief gedrag'

Download 

Wat houdt de training in?

Wij gaan bij onze agressietrainingen altijd uit van de persoon. Hoe reageert u in spannende situaties? Waarom reageert u zo? En is dat wel de beste manier? Deze zelfkennis vormt het perfecte vertrekpunt voor de rest van de training. Vanaf daar kijken we naar het doeltreffend handelen tijdens en na een agressieve gebeurtenis. De focus ligt hierbij op het versterken van uw eigen kwaliteiten, op de manier van handelen die bij u past. U leert naast het herkennen van de verschillende vormen van agressie ook angstsignalen herkennen. Daarnaast leert u effectief om te gaan met de verschillende vormen van agressie en krijgt u meer grip op emotioneel en agressief gedrag.

Dankzij de jarenlange ervaring van onze trainers bieden wij een uitgebalanceerd programma. De praktijkgerichte agressietraining is opgebouwd uit discussies, individuele oefeningen, groepsopdrachten, praktijksimulaties met acteurs. De inhoud van de training in combinatie met onze unieke werkwijze zorgen voor een gegarandeerd resultaat.

Omgaan met lastig en agressief gedrag 1.3

Wat zijn de mogelijkheden?

Reframe biedt de agressietraining “omgaan met lastig en agressief gedrag” als eendaagse en tweedaagse variant aan. Daarnaast verzorgt Reframe op aanvraag workshops (minimaal 1 dagdeel) of een presentatie/lezing m.b.t. het onderwerp omgaan met agressie. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen.

Aan deze training zijn geen specifieke voorwaarden m.b.t. instroomeisen, vooropleiding en/of opleidingsniveau vereist.

De training gaat gepaard met een uitgebreid voortraject waarbij we samen met uw organisatie uw agressieprotocol bekijken en leerdoelen gaan opstellen. Door onze gedegen kennis op het gebied van agressie weten we de trainingen naadloos aan te passen aan een specifieke doelgroep of branche.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen over agressietraining? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Veiligheidsadvies over het omgaan met lastig en agressief gedrag

Onze trainers hebben jarenlange ervaring met trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties, zoals omgaan met agressie. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Niet alleen tijdens de agressietraining maar ook daarvóór. Wij komen namelijk graag naar uw bedrijf toe voor veiligheidsadvies. Zo kunt u de trainingen bijvoorbeeld combineren met advies over uw agressiebeleid, beveiliging of agressie opvang team. Klik hier voor meer informatie over onze adviesmogelijkheden.

Agressie en veiligheid in de zorg en in andere publieke taken.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor de zorg (zoals ziekenhuizen, doktersposten en huisartsenpraktijken), de uitvaartzorg, de overheid (IND, gemeenten, Politie, Brandweer) maar ook voor gerechtsdeurwaarders, woonbedrijven, en financiële ondernemingen. Wij verzorgen een training of trainingstraject voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!