Training mentale weerbaarheid

Waarom een training mentale weerbaarheid?

Maar liefst 1 op de 3 medewerkers ervaart een hoge werkdruk. Daarnaast heeft 1 op de 7 werknemers burn-out klachten. De kans dat u als medewerker te maken krijgt met een hoge werkdruk en daaraan gerelateerde klachten is daarom helaas reëel.

In een training 'mentale weerbaarheid' leert u zich bewust worden van de mentale processen die hierbij een rol spelen. Het is belangrijk om de eigen emoties en spanningen te leren herkennen. Te werken aan uw stressbestendigheid. Mentaal weerbaar zijn werkt preventief. U herkent eerder spanningsvolle situaties en kunt beter escalaties voorkomen.

Reframe Mentale weerbaarheid blad 1
PDF

download de folder 'mentale weerbaarheid'

Download 

Wat houdt de training in?

Binnen de training komen verschillende onderdelen aan bod. Zo leren de deelnemers om een situatie te “reframen”. Daarmee doelen wij het op een andere manier benaderen en bekijken van een situatie. Daarnaast kijken we naar wat spanning doet met je denken, waarnemen en handelen en hoe je doelen kunt stellen die binnen de eigen controle liggen en niet afhankelijk zijn van externe factoren. Ook wordt er aandacht besteed aan het stellen van grenzen en kijken we naar praktische tools om te ontspannen. De focus ligt hierbij op het versterken van uw eigen kwaliteiten en op de manier van handelen die van nature bij u past.

Aan deze training zijn geen specifieke voorwaarden m.b.t. instroomeisen, vooropleiding en/of opleidingsniveau vereist.

De praktijkgerichte training is opgebouwd uit individuele- en groepsoefeningen, onderwijsleergesprekken, discussies, onderlinge uitwisselingen en simulaties m.b.v. een professionele trainingsacteur.

Hoe te volgen?

Reframe biedt de training 'mentale weerbaarheid' in-company aan in een eendaagse en tweedaagse variant. Daarnaast verzorgt Reframe op aanvraag workshops (minimaal 1 dagdeel), deze training op basis van Open inschrijving, of een presentatie 'mentale weerbaarheid'. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen.

mentaal weerbaar 2

Mogelijkheden coachingstraject

Een één op één coachingstraject is ook mogelijk bij Reframe. Heeft u veel last van stress? Spelen er conflicten met collega’s? Komt u niet los van vastgeroeste gewoonten? Of bent u zo nu en dan onzeker? Het maakt niet uit wat de oorzaak is; met een coachingstraject van Reframe gaat u actief aan de slag om dit soort beperkingen de kop in te drukken en werkt u aan verandering. Dit is een intensiever traject dan de training mentale weerbaarheid. Bel naar ons kantoor voor een gratis advies gesprek.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Mentale weerbaarheid voor commerciële bedrijven, overheid en semi-overheid.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor commerciële bedrijven en overheid/semi-overheid zoals de o.a. de zorg (zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen, doktersposten en huisartsenpraktijken)  gemeenten, politie, brandweer, waterschappen, nutsbedrijven etc. Wij verzorgen een training, trainingstraject, coaching of workshop voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op