Training mentale weerbaarheid

Waarom een training mentale weerbaarheid?

Maar liefst 1 op de 3 medewerkers ervaart een hoge werkdruk. Daarnaast heeft 1 op de 7 werknemers burn-out klachten. De kans dat u als medewerker te maken krijgt met een hoge werkdruk en daaraan gerelateerde klachten is daarom helaas reëel.

In een training 'mentale weerbaarheid' leert u zich bewust worden van de mentale processen die hierbij een rol spelen. Het is belangrijk om de eigen emoties en spanningen te leren herkennen. Te werken aan uw stressbestendigheid. Mentaal weerbaar zijn werkt preventief. U herkent eerder spanningsvolle situaties en kunt beter escalaties voorkomen.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Wat houdt de training in?

Binnen de training komen verschillende onderdelen aan bod. Zo leren de deelnemers om een situatie te “reframen”. Daarmee doelen wij het op een andere manier benaderen en bekijken van een situatie. Daarnaast kijken we naar wat spanning doet met je denken, waarnemen en handelen en hoe je doelen kunt stellen die binnen de eigen controle liggen en niet afhankelijk zijn van externe factoren. Ook wordt er aandacht besteed aan het stellen van grenzen en kijken we naar praktische tools om te ontspannen. De focus ligt hierbij op het versterken van uw eigen kwaliteiten en op de manier van handelen die van nature bij u past.

De praktijkgerichte training is opgebouwd uit individuele- en groepsoefeningen, onderwijsleergesprekken, discussies, onderlinge uitwisselingen en simulaties m.b.v. een professionele trainingsacteur.

mental-health-3350778_1280

Hoe kan ik de training mentale weerbaarheid volgen?

Reframe biedt de training 'mentale weerbaarheid' aan in een eendaagse en tweedaagse variant. Daarnaast verzorgt Reframe op aanvraag workshops (minimaal 1 dagdeel), deze training op basis van Open inschrijving, of een presentatie 'mentale weerbaarheid'. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen.

Reframe Mentale weerbaarheid blad 1
PDF

download de folder 'mentale weerbaarheid'

Download 

Neem vrijblijvend contact met ons op