Omgaan met verward gedrag

Open inschrijving training 'omgaan met verward gedrag'

Forse bezuinigingen op behandeling en begeleiding van kwetsbare groepen mensen zorgen ervoor dat deze mensen steeds vaker tussen wal en schip vallen en op zichzelf aangewezen zijn. De groep van mensen met verward gedrag is zeer divers. Het kunnen mensen zijn met verward gedrag door verschillende aandoeningen of beperkingen, zoals:

  • Psychische stoornissen

  • Dementie

  • Licht verstandelijke beperking

  • Alcohol- , drugs- of medicijngebruik

Steeds vaker lopen zij vast in de maatschappij en kunnen zij daarbij afwijkend gedrag vertonen. Deze training biedt hulp bij het reageren op personen met verward gedrag en ten alle tijden grip op jezelf en de situatie te houden. Het geeft de juiste handvatten aan professionals en mantelzorgers.

Informatie voor mantelzorgers: de training 'omgaan met verward gedrag' heeft een directe relatie met de beperkingen van de zorgnemer omdat het uw deskundigheid bevorderd. Daarom kunt u deze kosten in vele gevallen achteraf declareren via het formulier 'bijkomende zorgkosten 2019' van SVB. Informeer hiernaar voorafgaande aan uw inschrijving bij het SVB kantoor in uw regio.

Meer weten?

Meer informatie of aanmelden kan via onderstaand contactformulier. U kunt ook bellen naar onderstaand nummer en vragen naar Jessica Vonk.

Inschrijving 'omgaan met verward gedrag'

De training kan gevolgd worden door uw hele team. Maar wat als niet iedereen tegelijk aanwezig kan zijn? Of als u benieuwd bent naar ervaringen van anderen? Of bent u mantelzorger? Dan kunt u zich individueel inschrijven voor de open training.

De opdrachten zijn praktijkgericht en de geschetste situaties zijn herkenbaar. Bovendien is er veel ruimte voor uw persoonlijke ontwikkelpunten en besteden we ook aandacht aan de specifieke uitdagingen in uw werkveld. Deze brengen we voorafgaand aan de training in kaart door middel van een online vragenlijst.

Door middel van individuele oefeningen en groepsopdrachten op basis van het IK-WIJ-ZIJ principe leert u zichzelf zekerder te voelen tijdens het contact met verwarde personen. Het geeft u grip op de situatie, hoe spanningsvol deze ook is.

Benieuwd naar alle open inschrijvingen en data? Kijk op de algemene pagina van de open inschrijvingen 'open-inschrijvingen'.

depressed-disappointed-elderly-23180 (1)
Schrijf u nu in via het contactformulier! Inschrijven 

Neem vrijblijvend contact met ons op