training Alarm Opvolg Team (AOT)

Waarom deze training?

Binnen uw organisatie kunt u te maken krijgen met calamiteiten en agressie. In de meeste gevallen wordt de politie of een andere hulpverlenende instantie dan ingeschakeld. Logisch. Zij zijn er immers voor opgeleid om de situatie onder controle te krijgen. Maar wat doet u in de tussentijd, als de hulpdiensten er nog niet zijn?

Een dergelijke situatie vraagt om een professionele aanpak. Een speciaal Alarm Opvolg Team (AOT) (ook wel: agressieopvangteam, interventieteam of peacekeepersteam genoemd) is dan de juiste oplossing. Een Alarm Opvolg Team bestaat uit een selecte groep van medewerkers die bekend zijn met de organisatie en die direct ter plaatse zijn als dat nodig is. Zo kunt u in eerste instantie terugvallen op uw eigen medewerkers.

Alarm Opvolg team 2 klein website
PDF

Download folder Alarm Opvolg Team

Download 

Hoe werkt een Agressie Opvang Team?

Het is van cruciaal belang dat dit team precies weet wat te doen bij diverse calamiteiten en incidenten. Maar het is nog belangrijker dat zij kunnen omgaan met hun eigen spanning en die van de medewerkers. Alleen dan kunnen zij de stressreactie na een ingrijpende gebeurtenis verminderen en pogen om de situatie te de-escaleren. Deze groep medewerkers werkt volgens vaststaande, getrainde procedures en is er primair op gericht om de veiligheid van de eigen medewerkers en overige aanwezigen te waarborgen.

Met onze unieke en complete aanpak kunt u de opvang tijdens calamiteiten met een gerust hart overlaten aan uw eigen opvolgteam. De insteek is praktijkgericht; de teamleden gaan concreet aan de slag met zichzelf, het team als geheel en het eigen agressieprotocol. Van opvang tot nazorg, van alarminstallaties tot agressieprotocol en van briefing tot bewustwording. Wij trainen het team, maar bieden ook praktische ondersteuning. Is er apparatuur die kan helpen? Hoe worden de taken het best verdeeld?

Wat houdt de training in?

Een trainingsgroep voor het Alarm Opvolg Team bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht en kan er gewerkt worden aan persoonlijke ontwikkelpunten van uw medewerkers.
Om de simulaties en oefeningen zo realistisch mogelijk te maken, verzorgen wij de training bij voorkeur op een locatie binnen uw organisatie.

Het niveau voor deze training is minimaal hbo-niveau, zodat de deelnemer het trainingsniveau goed kan volgen.

Bij Reframe bent u altijd verzekerd van een op maat gemaakte training met extra aandacht voor uw specifieke wensen. Hoewel het aantal dagdelen afhankelijk is van uw wensen voor uw organisatie, bestaat een AOT-training vaak uit 4 tot 6 dagdelen. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen het aantal dagdelen, of neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

 

Advies

Onze trainers hebben jarenlange ervaring met trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Niet alleen tijdens de training maar ook daarvóór. Wij komen namelijk graag naar uw bedrijf toe voor veiligheidsadvies. Zo kunt u de trainingen bijvoorbeeld combineren met advies over uw agressiebeleid, beveiliging of agressie opvang team. Klik hier voor meer informatie over onze adviesmogelijkheden.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Agressie en veiligheid publieke taken.

Reframe heeft ruim 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor de zorg (zoals ziekenhuizen, doktersposten en huisartsenpraktijken), de uitvaartzorg, de overheid (IND, gemeenten, politie, brandweer) maar ook voor gerechtsdeurwaarders, woonbedrijven en financiële ondernemingen. Wij verzorgen een training of trainingstraject voor u op maat! Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar ons kantoor voor meer informatie!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op