Wat levert teamcoaching op?

Waarom teamcoaching? Een team heeft een gigantisch potentieel; er zijn veel kwaliteiten en persoonlijkheden die elkaar kunnen aanvullen en versterken. Maar hoe meer mensen er in een team zitten, hoe meer factoren een goede samenwerking in de weg kunnen staan. De communicatie kan stroef verlopen, er kunnen conflicten zijn, onrealistische verwachtingen, verborgen agenda’s, onderlinge rivaliteit, onzekerheden of een gebrek aan vertrouwen.

Hoe haalt u het beste uit een team, zet u de neuzen dezelfde kant op en komt u tot een effectieve samenwerking? Teamcoaching van Reframe biedt uitkomst.

Hoe wordt zo'n traject op maat gemaakt voor een team?

Teamcoaching is een op maat gesneden traject dat helemaal wordt afgestemd op de behoeften en pijnpunten binnen het team. Het traject gaat van start met het formuleren van gezamenlijke teamdoelen, persoonlijke leerdoelen en een eenduidige visie. Vervolgens vinden er regelmatig teamsessies plaats, waarbij de coach van Reframe zorgt voor een duidelijke koers, verrassende inzichten, reflectiemomenten, bijsturing en begeleiding.

De gezamenlijke doelen en eenduidige visie zorgen voor verbinding en een sterker teamgevoel.

Hoe verloopt een teamcoaching traject?

Teamcoaching start met een intakegesprek, waarbij de totale trajectduur wordt vastgesteld en het plan van aanpak wordt doorgenomen. Vervolgens loopt de coach mee op de werkvloer om goed zicht te krijgen op de werkomstandigheden, sfeer en cultuur. Met een denkstijlanalyse (Mindsonar) brengen we de drijfveren, kwaliteiten en leerpunten van elk afzonderlijk teamlid in kaart. Zo krijgen we goed zicht op de samenstelling van het team. Het ontwikkeltraject van Teamcoaching wordt hier volledig op afgestemd.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, of wilt u meer te weten komen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.